Süper Lig'de 2023-24 sezonunun şampiyonu bu akşam saat 19.00'da başlayacak maçlar belli olacak. Son haftaya 3 puan önce giren Galatasaray'a Konyaspor deplasmanında 1 puan yetiyor.

Kadıköy'de İstanbulspor'u ağırlayan Fenerbahçe ise maçı kazanıp, Galatasaray'ın Konya'da yenilmesini bekleyecek. Peki, Süper Lig'de şampiyon bu sezon ne kadar kazanacak?

ŞAMPİYON KASASINI DOLDURACAK

Sezona katılım bedeli olarak 38’er milyon lira alan iki ekipten şampiyon olan ayrıca 39,8 milyon lira ödül kazanacak.

Bugün de galip gelmeleri durumunda aldıkları puanların karşılığı olarak Galatasaray 85 milyon 836 TL, Fenerbahçe 82 milyon 104 TL performans priminin sahibi olacak. Galatasaray bu sezon yayın gelirlerinden ayrıca, 23 şampiyonluğu karşılığında 77 milyon 625 bin lira da ‘şampiyonlar payı’ bedeli elde etti.

Fenerbahçe’ninse bu alandaki geliri 19 şampiyonluğa karşılık 64 milyon 125 bin TL. Yani toplamda bu sezon Galatasaray 241 milyon 261 bin, Fenerbahçe 224 milyon 29 bin TL kazanmış olacak.

DÜŞME HATTI ALEV ALEV YANIYOR

Trendyol Süper Lig'de İstanbulspor, Karagümrük ve Pendikspor'un küme düşmesi kesinleşmişti. Gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek son takım için 4 aday bulunuyor.

41’er puanlı Gaziantep FK, Konyaspor, 40 puanlı MKE Ankaragücü ve 38 puanlı Hatayspor.

Dusmehattı

DÖRTLÜ AVERAJA KALABİLİR

Bugün oynanacak son hafta maçlarında Gaziantep ve Konyaspor kaybeder, Ankaragücü berabere kalır, Hatayspor kazanırsa, 4 takım da sezonu 41’er puanla kapatacak ve bu durumda 4’lü averaj söz konusu olacak.

4 ekibin kendi aralarında oynadığı maçlarda Konyaspor 11, Hatayspor 9, Ankaragücü 8, Gaziantep ise 3 puan topladı. Bu durumda Gaziantep FK küme düşen son takım olacak.

KAZANMAK YETMİYOR

Gaziantep’in içinde olduğu 41 puanlı 3’lü averaj hesaplarında kırmızı siyahlılar yine düşen takım olacak. Konya, Ankaragücü ve Hatay’ın üçlü averaja kalması durumunda ise Ankaragücü lige veda edecek. İkili averajlarda Hatayspor, Ankaragücü’ne karşı üstün durumda. Hatayspor’un Konyaspor ve Gaziantep ile ikili averajları eşit; böyle bir durumda genel averaj geçerli olacak. Hatayspor’un mutlaka kazanması gerekiyor

Bu tabloda, şu an itibariyle Hatay’ın averajı -9, Konya’nın -11, Gaziantep’in -8. Bordo beyazlı takımın iki rakibi ile de puanını eşitlemesi için onların kaybetmesi, kendisinin kazanması gerekiyor. Bu durumda ikili averajda Konya ile Gaziantep’e üstünlük sağlıyor ve kendini kurtarıyor.

4 takımın kaderini belirleyecek maçlar şöyle:

Konyaspor-Galatasaray

Pendikspor-Gaziantep FK

Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

Hatayspor-Çaykur Rizespor

Trabzonspor-Ankaragücü.

Editör: Haber Merkezi