Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta Beşiktaş, ilk dakikada Ciro Immobile'nin Victor Nelson'un hatasında attığı golle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma TFF Başkanı'ndan Erdoğan'a 'Dünya Lideri' yazılı forma

İkinci yarıda iki takım da etkili başladı. 53. dakikada ceza sahası üzerinde topu kontrol eden Jonas Svensson, farkı 2'ye çıkardı. 81. dakikada Immobile, kazanılan penaltıyı gole çevirdi. Galatasaray'da Nelsson, 87. dakikada doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçın son dakikalarında, 90+1'de Rafa Silva'nın golüyle skor 4-0 oldu. Genç forvet Mustafa Hekimoğlu'nun da gol atmasıyla Beşiktaş, maçı 5-0 kazandı ve Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Bu, Beşiktaş'ın Süper Kupa'daki üçüncü zaferi oldu; Kara Kartal daha önce 2006 ve 2022 yıllarında bu kupayı kazanmıştı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Ciro Immobile, ilk resmi maçında önemli bir başarıya imza attı. Maçın başlama düdüğünden sadece 23 saniye sonra gol atan Immobile, Süper Kupa'daki en hızlı gol atan oyuncu olarak Mauro Icardi'nin rekorunu kırdı. Icardi, bu rekoru 7 Nisan 2024'te oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 50. saniyede attığı golle elde etmişti.