Cumhur Altıok yazıyor

Aylardır Şükran Kütükçü aslında var olmayan makamını İdari Amir’in odasında yürütüyordu. Israrla odayı boşaltmadı. Meclis polisi konuyu çözdü. Dün akşam 15 kadar polis ve güvenlik amiri Şükran Kütükçü’nün eşyalarını kapının önüne koydu. Meclis personeli olan Kütükçü hakkında soruşturma başlatıldı. İdari Amir Uğur Bayraktutan odasına taşınmaya hazırlanıyor. 

Önceki yazımda “Bir sabah kalktığımızda Meclis’in bahçesine çadır kurulduğunu görürseniz şaşırmayın. Odası işgal altında olan CHP’nin yeni İdari Amiri Uğur Bayraktutan eyleme hazırlanıyor” diye yazmıştım…

Taksim'de 19 Mayıs töreni düzenlendi Taksim'de 19 Mayıs töreni düzenlendi

CHP’de oda krizi çadır krizine dönüşüyor CHP’de oda krizi çadır krizine dönüşüyor

Yazı etkili olmuş olacak ki Meclis Başkanlığı harekete geçti. Aylardır süren bir kriz polis zoruyla çözüldü. 

Kılıçdaroğlu’nun en yakınındaki isimlerden olan 37 yıllık özel kalemi Kütükçü’ye yeni yol arkadaşları ‘değişimciler’ sahip çıkamadı. Kuralları, kaideleri hiç saymanın faturası polis baskınıyla bitti.  

CHP Grubu’nun sözde Protokol Müdürü görevini yürüten Kütükçü, Meclis Başkanlığı’nın tüm uyarılarını duymazdan gelmişti. Hatta araya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de girmişti. Meclis Başkanlığı, “Odayı boşaltın, böyle bir makam yok” uyarısını aylardır tekrarladı. 
Kütükçü’nün işgal ettiği oda CHP’nin İdari Amiri’ne yani Meclis’in çalışma, iş ve işleyişini yürütmekle görevli kişisine ait. 

Bayraktutan sabırla bekledi. Ama Kütükçü ısrarına devam etti. Edindiğimiz bilgiye göre İdari Amir Bayraktutan amiri pozisyonunda olduğu Meclis polisini aradı ve odayı boşaltmaları talimatını verdi. Bayraktutan’ın danışmanı ve 15 kadar polis Kütükçü’nün eşyalarını odadan çıkardı. 

Eğer oda boşaltılmasaydı, Bayraktutan gerçekten Meclis bahçesine çadır kuracaktı. Büyük bir rezalet böylelikle son buldu.