İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli dört ilde düzenlenen "Kuyu-17" operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Kurt'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Suç örgütü lideri Ahmet Kurt kimdir, nerede nasıl yakalandı soruları bu operasyonla birlikte gündeme geldi.

Ahmet Kurt Kimdir ve Kaç Yaşında?

Ahmet Kurt, organize suç örgütünün elebaşı olarak biliniyor. Yaşı ve kişisel geçmişi hakkında detaylı bilgi verilmemekle birlikte, yürüttüğü yasa dışı faaliyetlerle tanınıyor.

Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü Süphan Dağı ilk kar ile beyaza büründü

Ahmet Kurt Nerede ve Nasıl Yakalandı?

Ahmet Kurt, Adana merkezli olarak İstanbul, Malatya ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen "Kuyu-17" operasyonlarında yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen bu operasyonlar sonucu, Ahmet Kurt ve suç örgütüne mensup 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında ele geçirilen deliller, örgütün suç faaliyetlerini detaylandırdı.

Ahmet Kurt'un Suçu Ne?

Ahmet Kurt'un liderlik ettiği suç örgütü, nitelikli yağma, mala zarar verme, kasten yaralama, silahla tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçları örgütlü olarak işledi. Ayrıca, kurdukları sözde mahkemelerde mağdurlara ceza vererek, mallarına el koyma, tehdit, cebir ve şantaj yoluyla bu malları başkalarının üzerine geçirme suçlarını işledikleri tespit edildi.

"Kuyu-17" Operasyonu Neleri Ortaya Çıkardı?

Operasyonlar sonucu, av tüfekleri, çok sayıda alacak verecek defteri, mağdurlarla yapılan satış anlaşmaları ve zorla imzalatılan dilekçeler ele geçirildi. Bu operasyon, organize suç örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Editör: Haber Merkezi