Fatih Erbakan'dan Hakkari açıklaması Fatih Erbakan'dan Hakkari açıklaması

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen ve kurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürerken, hakkında yakalama kararı çıkarılan araç sürücüsü Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'in, 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı öğrenildi.

Bu kapsamda kaza tespit tutanağındaki tespitler ile trafik bilirkişisi raporu arasındaki çelişkilerin giderilmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumu trafik ihtisas birimine gönderildiği öğrenildi. 

ASLİ KUSURLU TESPİTİ VERİLMİŞTİ 

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Göçer kaldırıldığı hastanede tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu olduğu öğrenilen sürücü Mohamed Hassan Sheikh Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumunun tespiti için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" bulunduğu tespitine yer verilmişti. 

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli M.H.Ş.M ise motokurye Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramadığını, motosiklete çarptığını belirtmişti.