İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Muhammed Hasan Şeyh Mahmud ve avukatı katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık, olay tarihinde aracı kendisinin kullandığını söyledi.

Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı Edanur'un ölümüne ilişkin bir kişi tutuklandı

AA'nın haberine göre Avrasya Tüneli'nden çıktıktan sonra 5-10 dakika ilerlediğini ifade eden sanık, önünde hızlı giden motosiklet olduğunu, bir anda durduğunu ve yolun sağ tarafına doğru döndüğünü öne sürdü.

Sanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben frene basmama rağmen çarpmayı engelleyemedim. Bu sırada yaklaşık 55 kilometre hızla ilerliyordum. Öndeki motosikletin gittiğini görmüştüm. Ancak motosiklet bir anda durup döndüğü için ben de bu durumu beklemediğimden çarpmayı engelleyemedim."

Sanık avukatı Şeyda Yıldırım ise müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını ve serbest bırakılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın serbest bırakılmasına karar verdi. Sanık hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmeden mahkeme, sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin de kaldırılmasını kararlaştırdı. Duruşma 16 Ocak tarihine ertelendi.

Samimi Haber Somali Kaza

OLAYIN GEÇMİŞİ

30 Kasım Perşembe Günü öğlen saatlerinde Fatih'te meydana gelen kazada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında, Adli Tıptan raporun geldiğini söyleyerek, “Araç sürücüsünün asli kusurlu ve motosikletli kuryemizin de tali kusurlu olduğu yönünde ikinci Adli Tıp raporu geldi. Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır ve kovuşturma devam edecektir” açıklamasını yapmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’ye gelip ifade vermesini beklediğini aktaran Tunç iddianamenin hazırlanacağını şu sözlerle aktardı: “Bilirkişi raporu çerçevesinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde iddianame hazırlanacaktır. Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir. Bu noktada özellikle Dışişleri Bakanlığımızın da görüşmeleri oldu ve yakın zamanda bu süreç gerçekleşecektir.”