İsrail Büyükelçiliği'ni koruyan polis memuru tatar yayıyla boynundan yaralandı!

Hizbullah'tan İsrail'in suikastine sert karşılık Hizbullah'tan İsrail'in suikastine sert karşılık


İsrail Büyükelçiliği'ni koruyan bir polis memurunun hedef alındığı eylemde, yaralanan polis, zanlıyı öldürdü.
Sırp yetkilileri harekete geçiren olay, bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Yetkililerin 'terör eylemi' olarak nitelediği saldırı, Belgrat'taki İsrail Büyükelçiliği'nin nöbetçi kulübesinde oturan bir polis memurunun, "tatar yayı", "ok"  olarakta bilinen arbelet kullanılarak gerçekleşti. Arbeletle boynundan yaralanan polis memuru  eylemi gerçekleştiren zanlıyı öldürdü. 
Sırbistan İçişleri Bakanı İvica Dacic, basına yaptığı açıklamada, İsrail’in Belgrad Büyükelçiliği’ni koruyan jandarma mensubunun, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan tarafından arbaletle boğazından vurularak yaralandığını duyurdu.
Dacic, saldırganın, yaralanan jandarma mensubunun açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü, söz konusu olayın “terör saldırısı” olduğunu belirtti.
Jandarma mensubunun tedavi altına alındığını ifade eden Dacic, yaralı jandarmanın hayati tehlikesinin bulunmadığını, saldırının çok yönlü soruşturulduğunu kaydetti.
Dacic, saldırıyla ilişkisi olduğu düşünülen çok sayıda kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanların Sırbistan güvenlik teşkilatları tarafından bilinen kişiler olduğunu, "radikal İslamcı Vahhabi" bir örgütlenmeden şüphelenildiğini, ama henüz bunun doğrulanmadığını kaydetti. 
Sırbistan, uluslararası toplumdan gelen eleştirilere rağmen, İsrail'e silah sevkiyatına hız kesmeden devam ediyor. 

Editör: Burçin Çelikkol