"Askeri hazırlıklarını ve nasıl yürütüldüklerini biliyoruz"

ABD başkanlığı seçiminde ‘dış meseleler’ ilk kez sonuç belirleyecek ağırlıkta ABD başkanlığı seçiminde ‘dış meseleler’ ilk kez sonuç belirleyecek ağırlıkta

Yerel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Batılı ülkelerin Rusya ile doğrudan çatışmaya girmek için şu an aktif bir şekilde hazırlandığını söyledi.
Aleksandar Vucic, Batılı ülkelerin bugüne kadar savaşı uzaktan, başkalarını kullanarak veya sermaye yolu gibi çeşitli araçlarla yürüttüğünü ancak bu yaklaşımının artık değiştiğini belirtti. 
Vucic, “Bunu askeri hazırlıklardan da biliyoruz, nasıl yürütüldüklerini biliyoruz. Ve size söylüyorum, askeri bir çatışmaya hazırlanıyorlar” ifadelerini kullandı.
Vucic ayrıca Rusya’nın sahip olduğu petrol, doğalgaz ve değerli madenlerin de bazı Batılı ülkelerce paylaşılması planlarının yapıldığına dikkat çekti. 
 Vucic açıklamalarının devamında, Batı’nın Rusya’ya karşı zafer kazanmasının mümkün olmadığını ancak Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘bir şey olması’ halinde mümkün olabileceği uyarısında bulundu.

Vucic, “Putin,eğer kaybederse, bu mirastan geriye hiçbir şey kalmayacak,” değerlendirmesini yaptı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, askeri çatışmanın uluslararası bir felakete dönüşmesini önlemek için Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi. 
Sırbistan Cumhurbaşkanı daha önce de Rusya'da Batı'nın ihtiyaç duyduğu petrol yataklarının ve madenlerin bulunduğunu belirterek, "Batı'dan insanlar ölmediği sürece kaç Ukraynalının öleceği onların umurunda değil" demişti. 
 

Editör: Burçin Çelikkol