Gündem

Sinan Ateş cinayetinde ismi geçen Olcay Kılavuz sessizliğini bozdu!

Sinan Ateş cinayetinde adı geçen Olcay Kılavuz, aylar süren sessizliğini sonunda bozdu. Olcay Kılavuz, yakın çevresine yaptığı açıklamalarda kendisine "sessiz kal" talimatı verildiğini belirtti. Savcılığa çağrıda bulunarak, şüpheli Tolgahan Demirbaş ile yaptığı telefon konuşmalarının deşifre edilmesini istedi.

Abone Ol

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili gelişmeler devam ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, mayıs ayında Sinan Ateş davasında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ve yargı sürecinin başlatılması çağrısında bulunmuştu.

OLCAY KILAVUZ: İFADE VERMEYE HAZIRIM

TGRT Haber Ankara Koordinatörü Ahmet Sözcan, Sinan Ateş cinayetine ilişkin Olcay Kılavuz'un yakın çevresine yaptığı açıklamalara ulaştı.

Olcay Kılavuz'un yakınlarından edindiği bilgileri paylaşan Sözcan, şu ifadeleri kullandı:

"TGRT Haber olarak Olcay Kılavuz'un çok yakındaki isimlere ulaştık. Olcay Kılavuz bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyor, onları paylaşalım. Olcay Kılavuz'un bir çağrısı var. Beni mahkeme-savcılık çağırsın" diyerek bir çağrıda bulunuyor.

Olcay Kılavuz;

“Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde bir çağrısı var.

Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Kendisinin bu işin taraflarından biri olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” diyor. Kendisinin iddiası bu şekilde. 
“Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin.” diyor.

Olcay Kılavuz, bu zamana kadar neden ifade vermediği veya açıklama yapmadığı konusunda kendisine telkin ve talimatlar verildiğini belirtiyor.

"Senin ismin dosyada geçmiyor ki neden ifade veresin?" şeklinde telkinlerde bulunulduğunu ifade eden Kılavuz, aynı zamanda sessiz kalması yönünde de talimat aldığını söylüyor. Kılavuz, "Eğer bu suçsa gidip yatayım" diyerek, bu durumu dile getiriyor.

Ayşe Ateş'i aramak istediğini ancak "Kendilerine baş sağlığı bile dilemeyin" şeklinde bir talimat aldığını belirtiyor. Tolgahan Demirbaş'ın kendi evinde değil, evinin önünde gözaltına alındığını ve polisler geldiğinde ilk başta direndiğini, teslim etmek istemediğini ancak Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olduğunu öğrendikten sonra Demirbaş'ı polislere teslim ettiğini ifade ediyor. Sinan Ateş'in öldürülmesinin ailesini derinden üzdüğünü vurgulayan Kılavuz, kendi ailesinin de "Yazıktır, günahtır, neden öldürdüler?" diyerek gözyaşı döktüğünü söylüyor.