IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantıları için Fas'ın Marakeş kentinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini belirtti. Şimşek, mevcut politikanın para politikasının ima ettiğinden daha sıkı olduğunu ifade etti.

Marakeş'te Atlantic Council söyleşisinde konuşan Şimşek politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek para politikasında düzeltme sürecinde olunduğunu söyledi.

Beklenen enflasyona göre bakıldığında Türkiye'nin reel faiz sunduğunu, bu durumun da TL'yi çekici kıldığını söyledi. Politikanın politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı olduğu mesajını veren Şimşek, bu patikada kalacaklarına emin olduğununun altını çizdi.

KURALA DAYALI POLİTİKAYA DÖNME İSTEĞİ

Kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini söyleyen Şimşek, Türkiye'de ciddi bir mali konsolidasyona ulaşıldığının vurguladı.

İç talebi daha ılımlı hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, kur korumalı mevduat enstrümanından çıkmak istediklerini de ekledi.

Gümrük Birliği ile ilgili yorumlarda bulunan Şimşek, Gümrük Birliği'nin günümüz koşullarını karşılamadığı mesajını verdi. Şimşek, Gümrük Birliği'ni hizmet ve tarımla güncellemek istediklerini söyledi.