Sezgin Baran Korkmaz Fatih Altaylı’nın programına konuk oldu. Sezgin Baran Korkmaz, kara para aklama iddiasıyla tutuklu bulunduğu ABD’de Ağustos 2023’te tahliye edilmişti. Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Sezgin Baran Korkmaz, Süleyman Soylu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sezgin Baran Korkmaz pek çok siyasetçiye uçak verdiğiniz söylendi, uçakla uçan siyasetçiler kimlerdi diyen Altaylı’ya ‘’Bir tane siyasetçi gösterin, uçak 50 milyon dolar, Fatih bey sizin adınıza 50 milyon doları yarın çocuk esirgeme kurumuna bağışlayayım’’ ifadeleriyle karşılık verdi.

Hiçbir siyasetçinin uçağıyla uçmadığını belirten Sezgin Baran Korkmaz, uçağı MNG’deyken Süleyman Soylu’nun uçtuğunu şöyle anlattı:

‘’Tek bir tane siyasetçi o da uçak bende değilken MNG’deyken, kiraya verilerek Süleyman Soylu uçtu. Onun dışında benim uçağımda bir tane siyasetçi uçmadı.’’

Süleyman Soylu'yu tanımıyorum

‘‘Süleyman Soylu bana kaç dedi felan’’ bunlar yalan şeyler, kaç diyeceği en son adam benim ifadelerini kullanan Sezgin Baran Korkmaz konu hakkında da ayrıntı verdi. Nahum kardeşlerden biri arayıp seni tutuklayacaklar sen kaç demiş doğru mu diye soran Altaylı'ya, ''Nahum ailesinin böyle bir bilgiye erişebilme gücü yok'' dedi.

PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı! PKK/KCK soruşturma kapsamında 12 şahısa işlem yapıldı!

Sezgin Baran Korkmaz, Süleyman Soylu ile ikili ilişkileri hakkında da ise şu cümleleri kurdu:

‘’Ben Süleyman Soylu’yu tanımıyorum. Süleyman Soylu’yu hayatımda tanımıyorum, hayatımda görmedim, ilk kez makamına çağırdığında gördüm.’’

Editör: Uğur Kaçar