Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlık seçimleri için başvuruda bulunan Servet Yardımcı'nın adaylığı, gerekli tüm belgelerin eksiksiz sunulmasının ardından TFF Ana Statüsü’ne uygun bulunarak kabul edildi. TFF Genel Sekreterliği tarafından 10 Temmuz 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Yardımcı’nın başvurusunun incelendiği ve adaylığının TFF Ana Statüsü’ne uygun olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Luis Suarez, milli takımına veda etti! Luis Suarez, milli takımına veda etti!

Servet Yardımcı’nın başvuru dosyasında, TFF Ana Statüsü’nün 38/1. maddesi ve aynı Statünün 9. maddesi gereğince en az 5 üyenin imzalı yazılı teklifi, nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi, vergi borcu olmadığına dair yazı, sosyal sigortalar prim borcunun olmadığına dair yazı ve adli sicil kaydı gibi gerekli belgeler yer aldı. Bu belgelerin incelenmesi sonucunda, Yardımcı’nın adaylığının TFF Ana Statüsü’ne uygun olduğu tespit edildi.

Ayrıca, 8 Temmuz 2024 tarihli dilekçesi ile birlikte genel kurula katılacak delegelerin iletişim bilgileri ve ilgili listenin de tarafına iletilmesi talep edildi. TFF, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul toplantısında, adaylık sürecinin tamamlanacağını ve gerekli bilgilerin TFF Resmi internet sitesinde ilan edileceğini duyurdu.