Genç yaşta skeet atıcılığına başlayan Türk sporcusu Sena Can, elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. 

Sena Can Kimdir, Kaç Yaşında, Aslen Nereli? 

Sena Can, 10 Kasım 2001 doğumlu olup, atıcılık sporuna 2016 yılında babasının teşviki ile başlamıştır. İlk olarak Osmangazi Belediye Spor Kulübü üyesi olan Sena, şu anda Bilgin Atıcılık Kulübü’nde Ali Rıza Bilgin’in antrenörlüğünde çalışmalarını sürdürmektedir.

Skeet dalında çeşitli başarılar elde eden Sena Can, 2019 Cumhuriyet Kupası’nda genç kadınlar kategorisinde altın madalya kazanarak 114 puanla yeni bir ulusal rekor kırmıştır. Aynı yıl Türkiye şampiyonu olmuş ve milli takıma seçilmiştir. 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya’da altın madalya kazanan Sena, 2022 Akdeniz Oyunları’nda ise dokuzuncu olmuştur.

Uluslararası Başarılar

2023 ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası’nda kadın takım etkinliğinde 121 isabetle yeni bir Türk rekoru kırarak finale yükselen Sena, takım arkadaşları Nur Banu Balkancı ve Çiğdem Özyaman Özenir ile birlikte yedinci olmuştur. 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılım kotası elde eden genç sporcu, performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.

Roma'nın yeni teknik direktörü Ivan Juric oldu Roma'nın yeni teknik direktörü Ivan Juric oldu

2024 Paris Olimpiyatları’nda gösterdiği performansla adından söz ettiren Sena Can, milli yüzücü olarak Türk sporunu uluslararası arenada başarıyla temsil etmektedir.

Editör: Haber Merkezi