Beşiktaş'ın altyapısından yetişen ve Türk futboluna umut olan genç yetenek Semih Kılıçsoy, Türk basınındaki ilk röportajını Sözcü Gazetesi'ne verdi, bilinmeyenleri paylaştı.

Ailesi, 18 yaşındaki Semih için her şey demek. Bu başarıya ulaşmasında annesi Aysel Hanım ve zabıta olan babası Şenol Kılıçsoy'un büyük katkısı var.

Semih, futbola Gaziosmanpaşa Venüs takımında başladı ve Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ilgisine rağmen 20 top ve malzeme karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. Anne ve babasının desteğini şu sözlerle anlatıyor: "Onlar benim en büyük destekçim. Her zaman arkamda oldular. Babam, antrenmana götürebilmem için arabasını değiştirip gece vardiyasına başladı. Bu sezon bana 10-15 gol atarsın diyordu. Ben ise 'Baba, nasıl olacak? 4-5 atayım yeter' diyordum. Annem maçlardan sonra arar, yarım saat konuşur, analiz yapar. Babam da maçtan önce arar, 'İyi motive ol, şöyle oyna, böyle oyna' der. Ben de takılırım, 'Bana işimi öğretmeyin' diye. Bir gün alt gruplarda Beşiktaş ile maçtayız. Röveşataya kalktım, rakibim üzerime düştü ve sakatlandım biraz. Annem her röveşata yaptığımda maçtan sonra bana kızar, 'Bir daha röveşata yapma' diye uyarır. Ben ise gözü pek davranırım, annem de tabii ki endişelenir."

Semih Kılıçsoy-1

Semih için çok özel üç isim var: Şenol Güneş, Serdar Topraktepe ve Samet Aybaba. Bu hocaların Semih'in futbol kariyerinde özel bir yeri olduğunu belirtiyor. Semih, başarı hikayesini şu şekilde özetliyor: "Serdar hoca ve Şenol hoca ile tesiste karşılaştık. Şenol hoca beni hemen bir sonraki gün idmana aldı. Beni ilk oynatan da Şenol hoca oldu. Benim için farklı bir yeri var. Hayallerimi ilk gerçekleştiren oydu. Serdar Topraktepe de bana çok güvendi ve çok şans verdi. Bu çıkışı yapmamda onun katkısı çok büyük oldu. Samet Aybaba ise altyapıdaki gençlere kendilerini değerli hissettiriyor. Feyyaz ağabey ve Başkanımız Hasan Arat’a da çok teşekkür ediyorum."

Semih'in babası için de özel bir vurgu var. Semih, babasının Beşiktaş'a gelmesinde kendisine araba alarak büyük fedakarlık yaptığını söylüyor ve ilk kazandığı parayla babasına arabayı aldığını ekliyor.

Semih, kendi tercihiyle en rahat hissettiği pozisyonun santrfor olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Benim bitirici özelliğim, patlayıcı gücüm, gol vuruşlarım ve seri olmam en belirgin özelliklerim. Mücadeleciyim, yatan oyuncuyu sevmem. Hiçbir maçta zorlandığım bir oyuncu olmadı."

A Milli Takım FIFA sıralamasında yerini korudu A Milli Takım FIFA sıralamasında yerini korudu

Semih Kılıçsoy1

Semih, Euro 2024'e katılmak için büyük bir heyecan duyduğunu ifade ediyor ve Montella'nın kendisiyle iletişime geçtiğini belirtiyor. "Avrupa Şampiyonası’nda olmak için elimden geleni yapacağım. Hep kendimi orada hayal ediyorum. 2026’da da takım içerisinde Amerika’da olmalıyım. Cenk ağabey de ben de orada olmaya çalışacağız."

Semih Kılıçsoy Milli Takım

Semih, Beşiktaş'ın çocuğu olmanın kendisine verdiği gururu dile getiriyor ve taraftarların desteğini tarif ederken duygularını ifade etmekte zorlanıyor. "Beşiktaş'ın çocuğu Semih Kılıçsoy tezahüratını duyunca ben inanılmaz şeyler hissediyorum. Mutlu olmaktan daha fazlası bu. O an duygularımı tarif edemem. Benim için taraftarlarımızın yeri çok farklı. Ben evde nasıl bir insansam, sokakta da aynı insanım. Değişmem, değişmeyeceğim. Sokaklara çıkıyorum, geziyorum. Özellikle Fenerbahçeli taraftarlar geliyor, ‘Seni çok seviyoruz. Yolun açık olsun’ diyorlar."