Prof. Palabıyık, yaptığı açıklamada, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamların durmak bilmediğine dikkat çekerek, bu durumun Türkiye’ye yönelik olası tehditleri artırdığına işaret etti. "Bu katiller her şeyi yapabilecek halde. Ülkemizin savunma sanayii hamlelerinde büyük başarılara imza atan isimleri çok sıkı korumamız gerekiyor" diyen Palabıyık, özellikle Selçuk Bayraktar'ın bu süreçte hedef olabileceğini belirtti.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki son gelişmeleri değerlendiren Palabıyık, “Ülkemiz, son yıllarda ciddi savunma hamleleri geliştirdi ve hayata geçirdi. Hava savunma sistemlerinde kaydedilen ilerlemeler, özellikle İHA ve SİHA’larla gökyüzündeki hakimiyetimizin artmasıyla kendini gösteriyor. Bu teknolojinin mimarlarından biri olan Selçuk Bayraktar’ın ise bu dönemde çok iyi korunması gerekiyor. Onun etrafına adeta etten duvar örülmelidir” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar'ın özellikle genç nesiller için önemli bir rol model olduğunu dile getiren Prof. Palabıyık, TEKNOFEST gibi projeler aracılığıyla genç yeteneklerin keşfedildiğini ve bu yeteneklerin ülkemiz için büyük bir umut ışığı olduğunu söyledi. Bayraktar'ın, sadece teknolojik başarılarıyla değil, aynı zamanda gençlere ilham veren bir figür olarak da öne çıktığını belirten Palabıyık, bu sebeple onun uluslararası arenada da dikkat çektiğini ve korunmasının milli bir gereklilik haline geldiğini ifade etti.

Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı! Sıla bebek olayında yeni ayrıntılar ortaya çıktı!

Palabıyık, Bayraktar’ın, yurt dışı ziyaretlerinin de bu bağlamda büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Selçuk Bayraktar ismi artık sıradan bir vatandaş olarak değerlendirilemez. Ulusal güvenliğin mimarlarından biri olarak her an en üst düzey koruma altında olması gerekiyor" dedi.

Editör: Elif Erbay