İnternet sitelerinde araç satışı ilanlarını kopyalayarak sahte ilanlar veren bu şahıslar, alıcı ve satıcıyı noterde buluşturduktan sonra ödeme işlemlerini kendi hesaplarına yönlendirerek vatandaşları dolandırıyordu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bu yöntemi kullanan çetenin faaliyetlerini belirledi ve operasyon düzenledi. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda çete üyeleri yakalandı. Operasyon sırasında bir şüphelinin dolandırıcılık gelirini dövize çevirirken görüntüleri tespit edildi ve delil olarak kullanıldı.

8 ilde "Bozdoğan 15" operasyonu: DAEŞ'li 24 şüpehli yakalandı 8 ilde "Bozdoğan 15" operasyonu: DAEŞ'li 24 şüpehli yakalandı

Şüphelilerin üzerinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda telefon bulundu. Ayrıca yapılan aramalarda çeşitli mülkler ve taşıtların yanı sıra kripto varlıkları da ele geçirildi. Toplamda 9 milyon 200 bin TL'lik malvarlığına el konuldu.

Hatay Defne'de iki mahalle karantina altında! Hatay Defne'de iki mahalle karantina altında!

Operasyon sonucunda 20 şüpheli tutuklandı ve adli işlemler başlatıldı. Bu olay, Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler Sazan Sarmalı" filmini anımsatan bir dolandırıcılık vakası olarak kayda geçti.