Dünya

Sanal dünyada “Rus ruleti”

Meta, Rus medyasını tüm platformlarında yasakladı. Kremlin sözcüsü Peskov, şirketin kendini itibarsızlaştırdığını söyledi.

Abone Ol

Sosyal medya şirketi Meta ile Rusya arasındaki propaganda savaşı Rus medyasına gelen küresel yasakla yeni bir aşamaya girdi.

Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta, Rusya’nın devlet ajanslarının da olduğu tüm medya kuruluşlarını küresel platformlarında yasakladığını duyurdu.

Meta’dan Rusya’ya küresel yasak

RT, Rossiya Segodnya ve diğer Rus devlet medya kuruluşlarını internette gizli etki operasyonları yürütmek için aldatıcı taktikler kullanmakla suçlayan Meta şirketinden karara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Dikkatli bir değerlendirme sonrasında Rus devlet medyasına yönelik devam eden yaptırımlarımızı genişlettik. Rossiya Segodnya, RT ve diğer medya kuruluşları dış müdahale eylemleri nedeniyle uygulamalarımızdan küresel olarak yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yasağın önümüzdeki günlerde uygulanacağı belirtildi.

Kremlin: Kabul edilemez

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kararın olumsuz olarak değerlendirdi.

Peskov, “Tavrımız son derece olumsuz, bu Meta’nın açıkça itibarsızlaştırılmasıdır, yani Meta bu eylemleriyle kendisini itibarsızlaştırmakta ve elbette Rus medyasına yönelik bu tür seçici eylemler kabul edilemez. Dolayısıyla buna karşı son derece olumsuz bir tavrımız söz konusu ve bu da elbette Meta ile ilişkilerimizi normalleştirme ihtimallerini zorlaştırıyor” dedi.

Moskova yönetimi, 2022'de Facebook ve Instagram'ı aşırılık yanlısı olarak tanımlayarak, Meta’nın faaliyetlerinin yasaklanacağını bildirmiş, “aşırılıkçı örgüt” listesine almıştı.