Samsung Electronics'in Hindistan'daki fabrikasında pazartesi günü başlayan grevde henüz anlaşma sağlanamadığı bildirildi. 

Fabrikanın yarısı grevde

Hindistan’daki yerel basın, fabrikada çalışan 1.800 işçinin yaklaşık yarısının grevde olduğunu aktardı.
Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve klima gibi ev aletlerinin üretiminde çalışan yüzlerce işçi, Güney Koreli elektronik devinden, maaş zammı, çalışma saatlerinin dengelenmesi ve sendikalarının tanınması gibi taleplerle 9 Eylül’de grev başlattı. 
Grevin 16 yıllık fabrikadaki ilk grev olduğu belirtildi. 
İşçilerin taleplerinin iletildiği pazarlık görüşmelerinde salı akşamı yönetim talepleri ret ettiğini açıkladı. 


400'den fazla işçi, çarşamba sabahı fabrikadan yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki geçici bir barakada toplandı.
Samsung Hindistan İşçi Sendikası (CITU) kararıyla greve giden işçiler, fabrikadaki çalışaların diğer sanayi işçilerinden daha az ücret aldığını söyledi.

Fabrikada üretim yarıya düştü 

Sendika lideri E. Muthukumar, basına yaptığı açıklamada grevin Cuma gününe kadar devam edeceğini söyledi. Sendika ile Samsung fabrikasının yöneticilerinin cuma akşamı tekrar masaya oturacağı kaydedildi. 
Hindistan'daki yıllık 12 milyar dolarlık gelirinin yüzde 20 ila 30'unu kapsayan Samsung'un grev nedeniyle pazartesi gününden beri günlük üretiminin yaklaşık yarısının etkilendiği bildrildi.  
Grev, Hindistan'da yaklaşan bayram sezonunun hemen öncesinde indirim kampanyalarını da etkiledi. 
Cybermedia Research Başkan Yardımcısı Prabhu Ram, "Bu noktada yaşanan grev, Ekim ayında başlayacak olan çok önemli yılbaşı satışları öncesinde Samsung'un üretim artışını sekteye uğratıyor" dedi.

Mahmut Abbas İspanya'ya gidiyor Mahmut Abbas İspanya'ya gidiyor


Samsung Electronics'in en büyük işçi sendikasına üye 36 bin 500 işçinin çalıştığı Güney Kore'deki fabrikasında da temmuz ve ağustos aylarında birkaç gün süren grevler düzenledi.
Ancak yetkililer Güney Kore’deki eylemlerin üretime olumsuz etkisinin olmadığını belirtti.

Editör: Burçin Çelikkol