Şampiyonlar Ligi’nde play-off maçları oynandı ve 4 takım daha lige dahil oldu. Dinamo Zagreb, Kızılyıldız, Slovan Bratislava ve Lille takımları bu başarıyı elde edebildiler. Böylelikle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılacak 36 takım belli oldu.

2024-2025 sezonunda oynanacak maçlar için ise kura çekimi bugün yapılacak. Merakla ve ilgiyle beklenen kura çekimi Monte Carlo’daki Grimaldi Forum’da olacak.

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Organizasyon bu sezon ilk kez lig formatı şeklinde düzenlenecek. 17-19 Eylül tarihlerinde ilk maçların oynanacağı organizasyon 29 Ocak 2025’te sona erecek.

Lig etabını ilk 8 sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna çıkarken kalanlar ise play-off oynayacak. Ligi 9 ile 16’ncı sırada bitiren takımlar ile 17 ve 24’üncü sırada olanlar arasında play-off karşılaşması yapılacak. Bu karşılaşmalardan galibiyetle çıkan 8 takım da 16 turuna dahil olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde lig aşamasındaki 36 takım

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak takımlar ise şunlar:

Sparta Prag, Young Boys, Dinamo Zagreb, Kızılyıldız, Slovan Bratislava, Shakhtar Donetsk,Atalanta, Bologna, Inter, Juventus, Milan, Borussia Dortmund, Bayern Münih, Leipzig, Leverkusen, Stuttgart, Arsenal, Aston Villa, Liverpool, Manchester City, Atletico Madrid, Barcelona, Girona, Real Madrid, Brest, Lille, Monaco, Paris Saint-Germain, Benfica, Sporting Lizbon Hollanda: Feyenoord, PSV, Salzburg, Sturm Graz, CelticBelçika: Club Brugge

Editör: Uğur Kaçar