stanbul Beykoz'da katıldığı programın çıkışında silahlı saldırıya uğrayan eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'a ilişkin soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. saldırı talimatının Gürcistan'da bulunan H.Ş. tarafından verildiği öne sürülmüştü.

Akın'ın kumar borcu nedeniyle vurulduğu iddialarına yalanlama geldi. Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Serhat Akın, "isnatsız suçlamaları" reddetti.

Lübnan ordusu milli birlik çağrısı yaptı Lübnan ordusu milli birlik çağrısı yaptı

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KAMUOYUNA DUYURU
Bilindiği üzere, müvekkilimiz 26.09.2024 tarihinde silahlı saldırıya uğramış olup failler emniyet güçlerimizin yoğun çabasıyla yakalanmış ve soruşturma detaylı olarak yürütülmeye devam etmektedir.
Bu örgütlü saldırı, devletimiz tarafından titizlikle yürütülen bir soruşturma olup, bu konuda toplanan tüm deliller soruşturma dosyasında mevcuttur. Soruşturmanın devamı noktasında da devletimize güvenimiz tamdır. Bunun dışında, müvekkilimiz hakkında yer alan tüm iddialar asılsız olup, uğradığı saldırının başka yönlere çekilme çabasıdır.
Bu saldırının hangi amaçla yapıldığı ve sebeplerinin neler olduğu, yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır. Sosyal medyada yer alan konunun müvekkilimizle hiçbir ilgisi yoktur ve hakikatten uzaktır. Müvekkilimizin uğramış olduğu saldırının acısı henüz taze iken kamuoyundan beklentimiz, soruşturma dosyasında müvekkilimiz açısından delili olmayan konulara itibar edilmemesi yönündedir.
Son olarak, devletimizin ilgili kurumlarının yürüttüğü etkin soruşturmanın zarar görmemesi için kamuoyunda oluşan bilgi kirliliği ve Serhat Akın hakkında konuşulan isnatsız
suçlamaların önüne geçmek amacıyla müvekkilimizin talebi üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda bulunmaktayız.
Avukatlar
Ahmet Yaşar Savaş Adalet

Editör: Ömer Göyce