Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris Selimiye'deki evinin imara uygunluğu araştırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evin bulunduğu Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsündeki bölgede, yapılan düzenlemelerin imara aykırı olduğu gerekçesiyle 2021 yılında inceleme başlatmıştı.

İzinsiz tadilat yaptı

Gökbakar'ın, tadilat izni olmadan çeşitli değişiklikler yaptığı ve yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık, bu nedenle Gökbakar’ın yapı kayıt belgesini iptal etti.

Yıkım kararı süreci devam ediyor

2022 yılında yapı kayıt belgesi iptal edilen Gökbakar, bu karara itiraz ederek dava açtı. Dava süreci devam ederken, Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü 2023 yılında Bakanlık'tan gerekli incelemelerin yapılmasını talep etti. Belediye yetkilileri, önümüzdeki süreçte adrese giderek yeni incelemeler başlatacak. Ayrıca İncelemelerin ardından, ruhsatsız alanlar tespit edilip mühürleneceği bildirildi.

İdari yaptırımların ardından, eğer yıkım kararı verilirse, bu karar uygulanacak.

İstanbullular dikkat! O ilçelerde sular kesilecek... İstanbullular dikkat! O ilçelerde sular kesilecek...

2014'te "Doğal Karakteri Korunacak Alan" olarak belirlendi

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında onayladığı bölge, "Doğal Karakteri Korunacak Alan" olarak belirlenmişti. Şu ana kadar kaçak yapı için bir yıkım kararı verilmedi. Mühürleme işlemleri ve olası yıkım kararının, bakanlık ve valilikten gelecek talimatlara göre şekilleneceği belirtiliyor.

Editör: Ömer Göyce