Çözüm Vakfı tarafından yapılan bu araştırmada, gençler arasında zihinsel sağlık sorunlarının arttığı ve bu durumun eğitimlerini engelleyerek düşük ücretli işlerde çalışmalarına veya işsiz kalmalarına yol açabileceği belirtiliyor.

Rapora göre, 2023 yılında her 20 gençten biri (%5) sağlık sorunları nedeniyle ekonomik olarak aktif olamıyor. Ayrıca, gençlerin ruh sağlığının son yıllarda kötüleştiği ve 18-24 yaş arasındaki gençlerin %34'ünün depresyon, anksiyete veya bipolar bozukluk gibi zihinsel bozukluk yaşadıkları belirtiliyor. Bu rakam, 2000 yılında yüzde 24'tü.

Araştırmaya göre, genç kadınların daha kötü durumda. Genç kadınların ruh sağlığı sorunları yaşama olasılığı genç erkeklerden bir buçuk kat daha fazla olduğu (%26'ya karşı %41) da ortaya çıkıyor.

İstanbul'da ekmeğe zam geldi İstanbul'da ekmeğe zam geldi

Araştırmayı yürüten Çözüm Vakfı, daha iyi sağlık ve bakım sağlamayı amaçlayan bir hayır kurumu olan Sağlık Vakfı tarafından finanse ediliyor. Sağlık Vakfı müdürü Jo Bibby, sağlığın yapı taşlarının iyi istihdam ve eğitim gibi şeyler olduğunu ve yoksulluk nedeniyle kayıp bir nesil yaratılmasını durdurmak için hükümetler arası eyleme ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bulguların çoğu, katılan sayıların düşmesi nedeniyle yakın zamanda Ulusal İstatistik Ofisi tarafından durdurulan İşgücü Anketine dayanıyor.

Kaynak:BBC

Çeviri:Elif Erbay