Grip aşısı ne zaman yapılmalı? En uygun zamanı kaçırmayın! Grip aşısı ne zaman yapılmalı? En uygun zamanı kaçırmayın!

Bakanlık kampanyasında, toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerin odak noktaları arasında "Aşının gücüne inan, aşılan", "Farkında ol, taramanı yaptır, kanseri engelle", "Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır", "Ekranı değil, hayatı yaşa", "Her adımında aile hekimin yanında", "Alışkanlıklarımızı değiştiriyoruz, sağlıklı besleniyoruz" ve "Sağlıklı anneler, sağlıklı nesiller" gibi konular yer alıyor.

Bakanlık, aşının hastalıklara karşı en etkili halk sağlığı müdahalelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, aşının hastalıklara yakalanmadan önce bağışıklık kazandırdığı ve özellikle bebekler ile çocuklarda bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, aşılama sayesinde her yıl milyonlarca insanın hayatının kurtarıldığı ve birçok bulaşıcı hastalığın ortadan kaldırıldığı belirtildi. Örneğin, çiçek hastalığının 1977 yılında tamamen yok edildiği ve 1987'de aşılama çalışmalarının durdurulduğu hatırlatıldı.

Aşının insan sağlığını korumadaki önemi vurgulanan açıklamada, Türkiye'de "Genişletilmiş Bağışıklama Programı" kapsamında 13 hastalığa karşı aşı uygulandığı ifade edildi.

Editör: Ömer Göyce