Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Ramazan Bayramı genelgesi, sağlık hizmetlerinin Ramazan Bayramı süresince kesintisiz bir şekilde sunulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için alınacak önlemleri belirliyor. Genelge, 81 il sağlık müdürlüğüne gönderildi ve tüm sağlık çalışanlarının bayram tatili süresince de büyük bir fedakarlıkla görev yapmalarının önemine vurgu yapıyor.

Genelgede, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde dahi acil hasta ve yaralılara ulaşılması, ilk müdahalenin hızla yapılması, hastaların durumlarına uygun şekilde acil servislere nakledilmesi ve tedavilerinin etkin bir şekilde sağlanması gerektiği vurgulanıyor. Bu süreçte, 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine olan yoğun talebe karşı önceden tedbir alınması gerektiği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı-1

Acil sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ise 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla sağlanacak ve hasta sevk-nakil işlemleri titizlikle takip edilecek. Ayrıca, hastanelerin acil servisleri ve diğer tıbbi birimlerinde 24 saat esasına göre nöbet hizmetleri planlanacak ve tıbbi donanımın eksiksiz bir şekilde sağlanması için gerekli önlemler alınacak.

Özellikle replantasyon, kalp cerrahisi, yanık ve organ nakli gibi özel hizmetlerin de aksamadan yürütülmesi için il sağlık müdürlükleri ve sağlık tesisleri tarafından gerekli planlamalar yapılacak. Evde sağlık hizmet birimleri de hastaların tedavi süreçlerinin aksamadan devam etmesini sağlamak için bayram tatili süresince nöbetler düzenleyecek ve ilaç uygulamaları ile tıbbi bakım işlemlerini aksatmayacak.

Obezitenin psikolojik etkileri nelerdir? Obezitenin psikolojik etkileri nelerdir?

Sağlık Bakanlığı 81 Ile Genelge Gönderdi

Bu genelgeyle, Ramazan Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam ettirilmesi ve acil durumlarda etkin bir müdahale sağlanması hedefleniyor.