Meteoroloji uzmanları, Türkiye genelinde önemli hava değişikliklerinin beklediğini bildirdi. Kuzey iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşeceği tahmin edilirken, bazı bölgelerde ise yoğun yağışlarla karşılaşılacağı uyarısı yapıldı.

Sağanak Yağışlar Etkili Olacak

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Muğla, Antalya, Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli bir şekilde hissedilecek. Bu durum, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguluyor.

Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu için, bu bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları önemle belirtiliyor.

Ege Bölgesi'nde de yoğun sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklık İzmir'de 19, Denizli'de 18, Muğla ve Afyonkarahisar'da ise 13 derece olarak ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi'nde yağışlı havanın etkisi devam ediyor. Özellikle batı kentlerinde yoğun yağışlar yaşanacak. Sıcaklık Antalya'da 17, Adana'da 21, Kahramanmaraş'ta 16 ve Hatay'da 19 derece olarak kaydediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde de yağışlar etkili oluyor. Sıcaklık bölgede genellikle 15 ile 20 derece arasında seyrediyor.

23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı'nda hava durumu 23 Nisan 2024 Çocuk Bayramı'nda hava durumu

Karadeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde yağışlar görülürken, diğer bölgelerde ise hava çok bulutlu. Sıcaklık Bolu'da 17, Samsun'da 15, Trabzon'da ise 13 derece olarak ölçülüyor.

Çığ Tehlikesi Sürüyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulutlu bir hava hakimken, kuzey kesimlerde yağmur etkili oluyor. Günün en yüksek sıcaklıkları Kars'ta 8, Malatya'da 16, Elazığ'da 14 ve Hakkari'de 8 derece olarak kaydediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı bulutlu bir hava görülüyor. Sıcaklık 15 ile 20 derece arasında seyrederken, Çarşamba günü bölgeye yağışların gelmesi bekleniyor.