Armağan Çağlayan'ın bu haftaki konuğu Tarihçi ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç oldu.

Saffet Emre Tonguç, Armağan Çağlayan'akatıldı

Tonguç, 1966 yılında Çorlu’da dünyaya geldi ve  Şişli Terakki Lisesi’nin ardından girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nde, Turizm ve Otel Yöneticiliği ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğrenim gördü. Ardından yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nin Osmanlı Sosyal Tarihi programında tamamladı. Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde işletme üzerine doktora çalışması yaptı. Hem meslek hayatı hem de şahsi ilgisinden dolayı 130 ülkeye ve  1.400 şehir gördü. 

Çocukluk yıllarına değinen Tonguç, 

"Çok güzel bir çocukluk geçirdim, mahalle arkadaşlığı denilen bir kavram vardı ve ben de bir mahalle okulunda okudum. İstanbul aşkım buradan gelir çünkü büyüdüğüm ev ve mahalle çok güzeldi" dedi.

İstanbul Dünyanın en güzel şehri 

"Ben 'İstanbul Hakkında Her Şey' kitabını yazdığımda, kitabı şehre ithaf ettim. Şöyle de bir şey ekledim İstanbul her şeye rağmen Dünyanın en güzel şehri. Her şeye rağmen dediğim kısmı istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Bu şehirde çok sayıda problem var; hava kirliliği var, trafik kirliliği var, insan kirliliği var.  Bizler bu şehri mahvetmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama ona rağmen İstanbul görkemli geçmişiyle hala direniyor. "

Saffet Emre Tonguç, Armağan Çağlayan'a Konuk Oldu

Türkiye'de çok ciddi sınıflaşma var

"Ben düzen karşıtı bir adamın, ruhumda anarşistlik var. Mesela ben çocukken önlük giymekten nefret ederdim, Hele o siyah önlükler ve beyaz yakalar falan çok berbat bir şeydi. Fakat neyi anladım biliyor musunuz? O önlükler hepimizi eşit kıldı. Bugün çocuklar akran zorbalığının kurbanı, imkanı olan aileler çocuklarına lüks markalardan kıyafetler alıyorlar haliyle çocuklar da bunu gösteriyor. Halbuki o markalara ulaşamayan çocuklar da var ama çocuğa bunu anlatamıyorsun. Benim de çocukluğumda  böyle kocaman markaların olduğu kıyafetler vardı ve ben bu  markalarla statü kazanmaya çalıştım.  Ama şimdilerde daha çok dikkatliyim markasız kıyafetler giymeye özen gösteriyorum."

Türkiye yalanlarla yaşıyor

"Babalar gününde bir paylaşımda bulundum ve dedim ki  babam zor bir okuldu. Bu paylaşımım beğeni ve yorum rekoru kırdı çünkü gerçekleri yazdım. Yani biz Türkiye'de maalesef hep yalanlarla yaşıyoruz, işte biz çok mutlu bir aileydik babam böyleydi, annem olağanüstü bir kadındı falan halbuki her ailede muhakkak problemler var."

Yusuf Dikeç'in annesiyle paylaştığı fotoğrafa Elon Musk yorum yaptı mı? Yusuf Dikeç'in annesiyle paylaştığı fotoğrafa Elon Musk yorum yaptı mı?
Editör: Haber Merkezi