Gündem

Saadet Partisi'nde kurultay : Birol Aydın, Mahmut Arıkan, Selman Esmerer yarışacak

Saadet Partisi 30 Haziran'da kurultaya gidiyor. Temel Karamollaoğlu aday değil. Samimi Haber mevcut genel başkan adayları Mahmut Arıkan, Birol Aydın ve Selman Esmerer'den görüşlerini aldı.

Abone Ol


Saadet Partisi, 30 Haziran Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda 3. Olağanüstü Kongresi’ni yapacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrede partisinin Genel Başkan adayının Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan olduğunu açıkladı. Genel Başkanlık için Arıkan’la birlikte Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın ve  Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer yarışacak. 

Samimi Haber adaylara ulaşarak kongre öncesi görüşlerini aldı.


Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan: Sistemle alakalı ciddi sıkıntılarımız var

Ülkenin çok daha iyi yerlere gelebilmesi, yaşanabilir olması için uzlaşıya ve diyaloğa açık bir siyaseti takip edeceğiz. En net muhalefeti yapma noktasında hiçbir beis görmeyeceğiz, çok net bir muhalefet tavrımızı ortaya koyacağız. Sistemle alakalı çok ciddi sıkıntılarımız ve problemlerimiz var.

Mevcut sistemi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni, makul ve sağlıklı bir şeye dönüştürme noktasında kararlıyız.

60 milyon seçmenimizin oyuna talip olacak siyaset izleyeceğiz

İttifaklara açığız. "Bazı oyların yeniden Refah Partisi'ne kaydığı söyleniyor" sorunuza gelecek olursak biz, yeniden Refah oylarına değil, 60 milyon seçmenimizin oyuna talip olacak bir siyaset izleyeceğiz.

 Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın: Her açıdan tıkanmış bir Türkiye var

Pazar günü kongremiz olacak.Tüm adaylar olarak kendimizi delegelerimizin kararına havale edeceğiz ve hep beraber partimiz için ne yapacağımızı karşılıklı söyleyeceğiz.
Delegelerimiz de buna karar verecek. Şüphesiz hepimizin partimizi daha iyi noktalara getirme çabası var. Partimizi
Türkiye'nin bugünkü tıkandıklığına bir nefes olacak hale getirmemiz gerekiyor. Her açıdan tıkanmış bir Türkiye var. Ekonomisi ile dış politikasıyla eğitimi ile sağlığıyla. Milletimiz bir arayış içerisinde. Bu arayışa denk düşecek güçlü bir Saadet Partisi'ni inşa etme gayreti, çabası ve niyetiyle yola çıktım.
Delegelerimizin aklı selimine yöneleceğiz

Temel beyin Mahmut beyi işaret etmesinde anormal bir durum yok ikimizde delegelerimizin aklı selimine ve vicdanına

yöneleceğiz. Kıymetli bir mücadele olacak.

Beraber yol alma birikimi canlı tutulmalıdır

İttifaklara baktığımızda insanımızı beklediği çözüme kavuşturmak için bir uzlaşı kültürünün, beraber yol alma birikiminin canlı tutulması kanaatindeyim.

Herkesten oy alabilecek güçlü bir Saadet Partisi'ni inşa edeceğiz

Saadet Partisi geleneği olan bir parti. 22 yıldır varlığını, değerini itibarını bütün farklı kesimden insanlarımız takdir ediyorlar. Şimdi biz bunu oyla güçlendireceğiz. Herkesten oy alabilecek güçlü bir Saadet Partisi'ni inşallah inşa edeceğiz.

 Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer 

Kurucu liderimizin ideallerini gerçekleştirmek istiyoruz

Bu tabii bir hizmet yarışı, adaylar kendi projelerini, programlarını bu noktada yapacaklar, delegeye arz edecekler, delege de tercihi yapacak. Bizim de biraz üstüne ağırlıkla düştüğümüz noktalar var. Özellikle hocamızın, kurucu liderimizin gösterdiği noktadaki idealleri gerçekleştirmek istiyoruz. İşte bunların başında adil düzen, faizsiz ekonomi, İslam işbirliği geliyor.
Buna bağlı olarak savunma paktı gibi kültür işbirliği noktasında Milli Görüş'ün olmazlarını da yüksek sesle seslendiriyoruz. Özellikle şu anda Türkiye'nin en büyük problemi ekonomi.
Ekonomide de sıkıntı var. Hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, emeklilerimizin geldiği durum. Gerçekten de her ikisi de vahim durumda. 

Ticaret durma noktasına geldi

Bunlarla ilgili yapacağımız çalışmalar, üretim, ihracat, dış ticaret ile ilgili projeler. Mesela hocamızın hiçbir dönem olmayan tek bütçe ve yine buna bağlı havuz sistemi, faiz yükünden kurtulma projesi. Şu anda geldiğimiz noktada, örneğin yüksek faizle neredeyse ticaret durma noktasına geldi. İşte hem konutta, hem arabada, hem diğer sektörlerde, biz sanayiciyiz, iş iyice yavaşladı, piyasalar durma noktasına geldi. Sadece enflasyon hedeflenmiş, enflasyona bağlı yüksek faiz uygulanıyor. Piyasalarda daralma meydana geldi ve dövizle baskılanınca sıkıntı büyüdü. Örneğin şu anda dünyada birçok ülkede döviz bazında faizler bir ve iki civarında seyrederken  Türkiye'ye üç aylık para getirenler döviz bazında altılarda, yedilerde para kazanıyorlar. Bu bir soygun, yani buna müsaade edilmemeli. Böyle bir açmaz oldu şu an. Sağlık, diğer benzeri eğitim, diğer konularda yapacağımız projelerle ilgili çalışmalarımızı delegelerimize arz edeceğiz. Tabii son söz delegelerimizin olacak.

Daha bağımsız hareket etme noktasında görüşümüz var

Dış ittifaklara gelince orada daha bağımsız hareket etme noktasında görüşümüz var. Yani seçim ittifakları olabilir, onun haricinde partiler kendi projeleri, kendi programlarında özgür hareket etmeli. Yani seçimin getirdiği Cumhur İttifakı, Millet İttifakı gibi bir keskin ayrılma oldu Türkiye sürecinde. Cumhurbaşkanlığı sisteminden dolayı çok bu noktada bağlı kalma noktasında değiliz. Daha serbest seçim olacağı zaman bütün partilerle tekrar iletişime geçilebilir ama sürekli böyle bir Millet İttifakı'nda kalalım modunda değiliz.

Yani tabii Mahmut Bey avantajlı konumda, genel merkezin adayı olduğu için ama tercih delegenin tabii. Delege kimi işaret ederse o olur.