Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıya dair yaptığı açıklamada, bunun en büyük birleşik saldırılardan biri olduğunu belirtti. Zelenskiy, "Çeşitli tiplerde 100'den fazla füze ve yaklaşık 100 'Shahed' insansız hava aracı kullanıldı. Önceki Rus saldırıları gibi bu da kritik sivil altyapıyı hedef alan sinsi bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. Zelenskiy, özellikle enerji sektörünün ciddi hasar aldığını vurguladı.

Kuzey Kore açıkladı...Süper savaş başlıklı yeni tip taktik balistik füzesi denemesi yapılmış! Kuzey Kore açıkladı...Süper savaş başlıklı yeni tip taktik balistik füzesi denemesi yapılmış!

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal da saldırının etkilerini değerlendirdi. Shmyhal, 15 bölgenin zarar gördüğünü ve enerji altyapısının ciddi bir şekilde hedef alındığını ifade etti. Rivne ve Volyn, Khmelnytskyi, Zhytomyr, Dnipropetrovsk, Kirovohrad, Vinnytsia, Zaporijya ve Odesa bölgeleri ile Lviv şehrindeki enerji tesislerinin en az 7'sinin hasar gördüğü bildirildi.

Ukrayna, bu saldırıların ardından enerji altyapısındaki hasarın giderilmesi için acil durum çalışmaları başlattı. Rusya'nın gerçekleştirdiği bu geniş çaplı saldırının, Ukrayna'nın enerji arzında ciddi kesintilere neden olabileceği endişesiyle uluslararası kamuoyunun dikkatini çektiği belirtiliyor.

Editör: Elif Erbay