Dünya

Rusya meydan okudu! "Çin ile ortak tepki veririz"

Rusya Dışişleri Bakanı Maria Zaharova, ABD'nin Japonya'ya kısa ve orta menzilli füze yerleştirme planlarına ilişkin "Rusya ile Çin, füze tehditlerine tepki gösterecek ve bunu siyasi düzlemde yapmayacak." dedi.

Abone Ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail askerlerinin Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürmesini "acı bir olay" olarak tanımladı. Zaharova, bu trajik gelişmenin Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgedeki krizin çözülmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Zaharova, Batı Şeria'da Eygi'nin İsrail askerleri tarafından vurulmasıyla ilgili bir soruya yanıt vererek, "Kan dökülmeye devam ettikçe, işgal altındaki Filistin topraklarında ve genel olarak Orta Doğu'da şiddet artıyor. Ateşkesin sağlanması, Gazze halkına insani yardımların acilen ulaştırılması ve sorunun çözümüne yönelik kapsamlı bir siyasi sürecin başlatılması gerekiyor" dedi.

Zaharova ayrıca, ABD'nin Japonya'ya orta ve kısa menzilli füze konuşlandırma planlarıyla ilgili olarak, Rusya ve Çin'in bu tehdide karşı askeri önlemler alacağını belirtti.

"Rusya ve Çin, ABD'nin bu yıkıcı adımları karşısında ulusal güvenliklerini savunacak ve askeri kapasitelerini zayıflatmalarına izin vermeyecekler" diye konuştu.