Yerhov, Batı’nın tek taraflı yaptırımlarının projenin hızını ve zamanlamasını olumsuz etkilediğini, ancak Türkiye'nin bu projeyle uzun yıllar boyunca güvenilir ve çevre dostu bir enerji kaynağına sahip olacağını vurguladı.

İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı! İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı!

Yerhov, Batı’nın bu yaptırımlarına rağmen projenin tamamlanmasının Rusya ve Türkiye arasındaki iş birliğinin gücünü gösterdiğini de ekledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önce Siemens'in projeye ekipman sağlamama kararının santralin inşasında gecikmelere neden olduğunu belirtmiş ve buna karşı adımlar atılacağını ifade etmişti.

"Ne olursa olsun proje hayata geçecek"

Yerhov, "Batı’nın tek taraflı gayrimeşru yaptırımları, ne yazık ki, ülkenizin enerji güvenliğinin güçlendirilmesinde önemli bir unsur hâline gelmesi amaçlanan projenin hızı ve zamanlaması üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Ancak ne olursa olsun sizi temin ederim ki, proje hayata geçecek ve Türkiye uzun yıllar boyunca istikrarlı, çevre dostu bir elektrik kaynağına erişim sağlayacak." dedi.

Ayrıca Yerhov, Türkiye'nin BRICS ve Şanghay İşbirliği Örgütü gibi uluslararası platformlara ilgi göstermesinin, küresel dengelerdeki değişimlerin farkında olduğuna işaret ettiğini söyledi. Yerhov, bu tür platformların dünya toplumunun tüm egemen üyelerinin haklarına saygı duyulan daha adil bir uluslararası düzeni teşvik ettiğini belirterek, Batı'nın çifte standart politikalarından duyulan memnuniyetsizliği vurguladı.

Editör: Ömer Göyce