RTÜK, Türkiye'de yayın yapan tüm radyo ve televizyonları düzenleyen ve denetleyen kurum olarak önemli bir rol üstleniyor. Son açıklamalarında, radyo ve televizyon yayınlarının içerik denetimlerinin titizlikle ve aralıksız bir şekilde yapıldığını vurgulayarak, ticari iletişim yayınlarının hem içeriği hem de sürelerinin mevzuatta yer alan hükümleri ihlal ettiğini belirtti.

Bu ihlallerle ilgili olarak yayıncılara yapılan uyarıların yeterli olmadığı ve gerekli özenin gösterilmediği ifade edildi. Bu açıklamalar, RTÜK'ün medya içeriklerini düzenleme ve denetleme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

RTÜK'ün açıklamasına göre, yayınlarda 1 saatlik zaman diliminde yayınlanabilecek azami reklam süresi 12 dakikayla sınırlı. Ancak bazı medya hizmet sağlayıcıların bu süreyi aşarak hem rekabet ortamını zedelediği hem de kurallara uygun hareket eden muadillerine karşı haksızlık yaptığı belirtiliyor. Bu durum, reklam sürelerinin düzenlenmesi ve denetlenmesinin önemini ortaya koyuyor.

Esra Erol'da programında İrem'in annesiyle, sevgilisinin bir çocuğu mu var? Esra Erol'da programında İrem'in annesiyle, sevgilisinin bir çocuğu mu var?

RTÜK'ten yapılan açıklama şöyle:

"Ürün yerleştirme uygulamaları ise kanunun izin verdiği şekilde yapılmamaktadır. Ürün yerleştirme uygulamalarında, medya hizmet sağlayıcıların editöryal bağımsızlığına müdahale edildiği, ürün veya hizmetlerin kiralanması veya satın alınmasının doğrudan teşvik edildiği ve ürüne aşırı vurgu yapıldığı belirlenmiştir. Bu tespitlerin ardından Üst Kurulumuz, reklamlarla ilgili daha sıkı denetim süreci başlatma kararı almıştır.

Yukarıda bahsedilen temel kurallara uygun hareket edilmesi tüm yayıncılarımızın kendi menfaatine olacaktır. Aksi halde 6112 sayılı Kanundan kaynaklanan yaptırım gücümüzü çekinmeden kullanacağımızı açıkça ilan ediyoruz."