Beştepe'deki karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Romanya Başbakanı Ciolacu, bir başbaşa görüşme gerçekleştirecekler. Ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek.Daha sonra, imza töreni ve Ciolacu ile birlikte ortak bir basın toplantısına katılacak olan Erdoğan, konuk Başbakan onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

Romanya Başbakanı Ciolacu ile Erdoğan buluşması

Türkiye ve Romanya, köklü bir tarihe dayanan sıkı diyalog ve dostluk ilişkilerini sürdürüyorlar. Güçlü siyasi bağlar, ortak kültürel kökler ve artan ticaret iş birliği, bu ilişkilerin temelini oluşturuyor. Son adım ise Romanya Başbakanı Ion-Marcel Ciolacu'nun Türkiye ziyareti. Ciolacu'ya 11 bakan ve Romanya'daki Türk ve Türk-Tatar topluluklarını temsil eden 2 soydaş milletvekili eşlik ediyor.

Romanya Başbakanı Ciolacu ile Erdoğan buluşması

Ziyaret çerçevesinde imzalanacak olan Ortak Siyasi Bildiri ile birlikte iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündem maddelerinden biri ekonomi olacak. Romanya, Türkiye'nin Balkanlar'daki en büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor. Şu anki 10 milyar doların üzerindeki ticaret hacminin, ortak hedef doğrultusunda 15 milyar dolara çıkarılması için atılabilecek adımlar ele alınacak. Romanya'daki Türk yatırımları, üçüncü ülkelerden gelenler de dahil olmak üzere 8 milyar doların üzerinde. 

Romanya Başbakanı Ciolacu ile Erdoğan buluşması

Romanya Başbakanı'nın Türkiye ziyareti, derin tarihi bağların korunması açısından da büyük önem taşıyor. Romanya'da yaşayan Türk ve Türk-Tatar soydaşlar, iki ülke arasında bir dostluk köprüsü olma rolünü üstleniyorlar.

Romanya Başbakanı Ciolacu ile Erdoğan buluşması

Cübbeli Ahmet'e saldırı! Cübbeli Ahmet'e saldırı!

Ziyaret kapsamında savunma sanayii ve terörle mücadele alanlarında iş birliğinin gözden geçirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca Gazze ve Ukrayna gibi bölgesel ve uluslararası konularda Türkiye'nin görüşlerinin aktarılması da bekleniyor.