New Yorrk'ta görülen dava da jüri üyeleri aktörü kişisel olarak sorumlu bulmazken Robert De Niro'nun yapım şirketi Canal Productions, De Niro'nun eski asistanı Graham Chase Robinson tarafından açılan davada cinsiyet ayrımcılığı ve zorbalıktan tazminat ödemesine karar verdi. Jüri verdiği karar ile aktör ve Graham Chase Robinson arasında, Canal Productions'tan istifasının ardından başlayan ve yıllar süren hukuk mücadelesini sonuca bağladı.

Robinson, tacize uğradığını, aşağılandığını, düşük ücret aldığını ve De Niro'nun "ofis karısı" gibi davranıldığını iddia ederek 12 milyon dolarlık dava açmıştı. Ancak jüri üyeleri, aktörü hukuk davasında kişisel olarak sorumlu bulmadı.

De Niro iddialar karşısında hiçbir zaman kötü niyetli olmadığını vurguladı ve zaman zaman huysuz olduğunu kabul etse de Robinson'un iddialarını reddetti.

Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı Hindistan’da otel yangını: 6 ölü, 20 yaralı

Tanık kürsüsünde iki gün boyunca De Niro, ara sıra kendisini azarladığını ve onun huzurunda sesini yükselttiğini kabul etti, ancak "asla, asla tacizde bulunmadığını" söyledi. De Niro ayrıca ondan en az iki kez sırtını kaşımasını istediğini itiraf etti.

Robert De Niro son duruşmaya katılmazken Robinson mahkemedeki yerini aldı. Robinson'un avukatı Brent Hannafan, müvekkilinin sonuçla ilgili acil bir yorumda bulunmayacağını söyledi ancak gazetecilere "haklı hissettiğini" ifade etti.

Avukat Hannafan sözlerine şöyle devam etti; "Jürinin kararı bizi çok heyecanlandırdı. Daha da önemlisi jüri de Bayan Robinson'un gördüklerini gördü."

De Niro ve Canal'ın avukatı Richard Schoenstein ise jüri hakkında şunları söyledi: “Açıkçası Bay De Niro konusunda haklılar, orası kesin. Bu çok sevindirici. Dava bir çalışan ile eski işvereni arasındaki bir anlaşmazlık olarak görüldü. 12 milyon dolar istiyorlardı ve 1,2 milyon dolar aldılar. Bu bana uzlaşmacı bir karar gibi geldi"

"Bay De Niro'nun hiçbir şekilde kusurlu olmadığı görüldü" dedi.