Terör örgütleriyle bağlantılı oldukları belirlenen kişi ve kuruluşların mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin liste Resmi Gazete'de yayımlandı.

Candan kardeşler davası devam ediyor Candan kardeşler davası devam ediyor

Karara göre, PKK/KCK terör örgütü ile ilişkili 14 kişinin, MKP Terör Örgütü ile bağlantılı 5 kişinin ve FETÖ/PDY terör örgütü ile iltisaklı 20 kişinin mal varlıkları donduruldu. Ayrıca, PKK/KCK ile ilişkili 1 tüzel kişi ve FETÖ/PDY ile bağlantılı 18 tüzel kişi ve kuruluşun da mal varlıklarının dondurulması kararlaştırıldı.

Bu karar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı.

Resmi Gazete'de yer alan kararda şu ifadeler yer aldı:

1- 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun'un 3'üncü ve 4'üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişilerin Türkiye'de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır.
2- Bu Karar, 6415 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, kırk sekiz saat içinde ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesinin onayına sunulur. Mahkeme kararlarına karşı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre itiraz edilebilir.
3- İlgililer, 6415 sayılı Kanun'un 7'nci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca, malvarlığının dondurulması kararının kaldırılması talebinde bulunabilir.
4- Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
5- Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Editör: Ömer Göyce