Yaşam

Replikas Gökçe Akçelik Öldü mü, Kaç Yaşında, Hastalığı Ne? Replikas Gökçe Kimdir, Aslen Nereli, Evli mi?

Replikas Gökçe Akçelik öldü mü, kaç yaşında, hastalığı ne gibi sorular, Türk rock müziğinin önemli isimlerinden olan Gökçe Akçelik'in 47 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından merak konusu oldu.

Abone Ol

Replikas'ın solisti Gökçe Akçelik 47 yaşında hayatını kaybetti. Gökçe Akçelik kimdir ve ölümü hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

Gökçe Akçelik Kaç Yaşında ve Nasıl Hayatını Kaybetti?

Replikas grubunun kurucu üyesi ve solisti Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Akçelik’in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. 1977 yılında İstanbul'da doğan Akçelik, müzik kariyerine genç yaşta başladı ve Türk rock müziğinin önemli isimleri arasına girdi.

Gökçe Akçelik Kimdir ve Müzik Kariyerine Nasıl Başladı?

Gökçe Akçelik kimdir sorusu, müziğe olan katkılarıyla tanınan bu önemli ismin hayatını merak edenler için önem taşıyor. 1993 yılında, Barkın Engin ve Orçun Baştürk ile birlikte Replikas grubunu kuran Akçelik, grubun solisti olarak beş albüm yayınladı. “Köledoyuran”, “Dadaruhi”, “Avaz”, “Zerre” ve “Biz Burada Yok İken” gibi albümlerle müzik dünyasında kalıcı bir iz bırakan Replikas, Türk rock müziğinin en önemli gruplarından biri haline geldi.

Gökçe Akçelik Hangi Eğitimleri Aldı ve Hangi Başarılara İmza Attı?

Gökçe Akçelik, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Duysal Tasarım Bölümü’nde elektroakustik kompozisyon eğitimi aldı. Ağırlıklı olarak buluntu seslerin ve rastgele kayıtların dijital ortamda işlenmesi üzerine çalışmalar yapan Akçelik, “Takva” filmi için bestelediği müzikle 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film Müziği Ödülü’nü kazandı.

Replikas Grubu Nasıl Kuruldu ve Kimlerden Oluşuyor?

Replikas grubu, 1993 yılında Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından kuruldu. Grup, 1998'de Selçuk Artut ve 2000'de Erden Özer Yalçınkaya’nın katılımıyla genişledi. 2005 yılında Yalçınkaya'nın yerini Burak Tamer aldı ve grup bugünkü kadrosuyla Türk rock müziğinde önemli bir yer edindi.