Akıncı İHA, Türk yetkililer tarafından İran'da gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde görevlendirilmişti. Başarılı bir şekilde enkaz bölgesini belirleyen İHA, koordinatları İran makamlarıyla paylaşarak önemli bir rol üstlendi.

İran Kızılayı, Akıncı İHA'nın tespitlerini takip ederek Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopterin enkazını bulduklarını duyurdu.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

Helikopter kazası, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılan Reisi ve beraberindekilerin bulunduğu sırada gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de helikopterde bulunuyordu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirdi. İran, Türkiye'den havadan arama çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla İnsansız Hava Aracı (İHA) talep etmişti.

Akıncı İHA'nın bu görevi sırasında dünya genelinde büyük ilgi topladığı belirtildi. FlightRadar24 uygulamasına göre 200 bini aşkın kişi, İHA'nın İran semalarındaki hareketlerini takip etti.

Editör: Elif Erbay