Enes, "Bölgenin güneyinde ise IDF birlikleri Refah'taki operasyonlarına devam ediyor. İsraillilerin Taha Hassain Caddesi ve Al-Najma Kavşağı boyunca büyük çatışmalar savaştığı Tellas Sultan ve Al-Shaboura Kampında Hasan yaşanmaya devam ediyor." dedi.

İsrail-Filistin çatışma bölgesinde geçtiğimiz günlerde yoğunlaşma yaşandı. 

Tunus Mezarlığı'na ulaştılar

İsrail birlikleri Refah'taki çatışmaların aktif safhasını yavaş yavaş tamamlarken, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki IDF birlikleri Filistin'in başkenti Al-Judaydah (Al-Shajaya) mahallesinin güneydoğusunda beklenmedik bir saldırı başlattı. İsrailliler Abual Qass Caddesi boyunca ilerleyerek Tunus Mezarlığı'na ulaştı.

Refah'ta operasyonlar devam ediyor

Bölgenin güneyinde ise IDF birlikleri Refah'taki operasyonlarına devam ediyor. İsraillilerin Taha Hassain Caddesi ve Al-Najma Kavşağı boyunca savaştığı Tellas Sultan ve Al-Shaboura Kampında büyük çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

30 kişi gözaltına alındı

İsrail: Refah'taki kara saldırılarında sona yaklaşıldı İsrail: Refah'taki kara saldırılarında sona yaklaşıldı

Batı Şeria'da İsrail güvenlik güçlerinin geleneksel baskınları sürüyor ve yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Cenin'de ise HAMAS birkaç pusu düzenleyerek bir IDF savaşçısını öldürdü ve 22 kişiyi yaraladı.

Hizbullah IDF hedeflerini vurdu

Lübnan-İsrail sınırı boyunca durum gerginliğini koruyor. İsrail topçusu ve havacıları güney Lübnan'daki sınır ve yerleşik bölgeleri vurdu. Hizbullah da IDF hedeflerini vurdu.

Sana'a'daki bir hava savunma radarı vuruldu

Durdurulmazsa İsrail soluğu Anadolu’da alacak Durdurulmazsa İsrail soluğu Anadolu’da alacak

Bu arada İsrail Hava Kuvvetleri yine Şam'ın dış mahallelerine mermi atarak Seyda Zeinab'daki bir İran inşaat şirketi binasını vurdu. Suriye'nin güneyinde ise Tellas Sana'a'daki bir hava savunma radarı vuruldu.