Yılmaz, iftar ve sahur arasında en az 2 öğünü tamamlamanın önemine dikkat çekti. Sahurun atlanmaması gerektiğini belirten Yılmaz, hafif ve dengeli bir kahvaltının veya öğünün tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Aşırı yağlı, tuzlu ve hamur işlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Sivrisineklere dikkat! Salgına yol açabilir Sivrisineklere dikkat! Salgına yol açabilir

Ayrıca, iftarın hızlı bir şekilde ve çok yüksek miktarda besin tüketilerek geçirilmemesi gerektiğini ifade etti. Sıvı tüketimine de önem verilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, gün içinde en az 1.5-2 litre su içilmesini önerdi ve bu suyun yanı sıra düşük şeker içeriğine sahip sıvıların da tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Yılmaz ayrıca, oruç tutanların sağlıklı bir Ramazan geçirebilmeleri için yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermeleri gerektiğini belirtti. Büyük porsiyonlar yerine küçük ve aralıklı öğünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yemek yeme alışkanlığının kazanılmasının önemine de değindi.

Beslenme düzenindeki değişikliklerin sindirim problemlerine neden olabileceğini belirten Yılmaz, lif oranı yüksek yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, iftardan sonra hafif egzersizler yapılmasının da faydalı olabileceğini söyledi.

Yılmaz'ın önerilerine göre, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için düzenli beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek ve sağlıklı yaşam önerilerini takip etmek önemlidir.