Putin, başkent Grozni’ye iniş yaptıktan sonra Çeçen lider Ramazan Kadirov ve diğer üst düzey yetkililer tarafından karşılandı. Ziyaretin ilk durağında Kurchaloyevsky bölgesinde bulunan ve Çeçenistan’ın ilk lideri olan Ahmet Kadirov’un mezarını ziyaret eden Putin, ardından Kadirov ile birlikte Gudermes’teki Rus Özel Kuvvetler Üniversitesi’ne geçti.

"Askerlerimiz yenilmez"

Putin, üniversitede Ukrayna’da savaşmak için hazırlık yapan Çeçen birlikleri ve gönüllülerle buluştu. Askerlere yönelik konuşmasında, “Sizin gibi cesur askerlerimiz olduğu sürece Rusya her zaman yenilmez olacak. Burada poligonda atış yapmak ile savaş meydanında hayatınızı riske atmak çok farklı. Ancak anavatanı savunma kararlılığınız ve cesaretiniz takdire şayan” dedi.

İsrail ordusunda soygun skandalı İsrail ordusunda soygun skandalı

Çeçenistan’dan 47 bin asker gönderildi

Ziyaret sırasında Putin ve Kadirov, bölgedeki askeri durum üzerine bir çalışma toplantısı da gerçekleştirdi. Kadirov, bu görüşmede Çeçenistan’dan Ukrayna’da savaşmak üzere şimdiye kadar 19 bini gönüllü olmak üzere toplam 47 bin askerin gönderildiğini belirtti. Ayrıca, on binlerce eğitimli askerin daha göreve hazır durumda beklediğini ifade etti.

Bu ziyaret, Putin’in Çeçenistan ile olan ilişkilerini güçlendirmek ve Ukrayna’daki savaşta Çeçen birliklerinin rolünü vurgulamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Elif Erbay