Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından Suriye’nin yeni Devlet Başkanı olan Ahmed eş-Şara ile ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi.
Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığı ve Putin’in eş-Şara’ya yeni görevinde kendisini bekleyen zorlukları aşmada başarılar dilediği ifade edildi.
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Açıklamada ayrıca "Rus tarafı, Suriye devletinin birliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleme yönündeki ilkeli tutumunu vurgulamıştır. Bu bağlamda, ülkedeki durumun sürdürülebilir bir şekilde normalleştirilmesi ve önde gelen siyasi hareketlerin ve etnik grupların katılımıyla Suriye içi diyaloğun teşvik edilmesi amacıyla kapsamlı bir dizi tedbirin uygulamaya konulması büyük önem taşımaktadır.
Putin, Rusya'nın Suriye'deki sosyal ve ekonomik durumun iyileştirilmesine, ülke sakinlerine insani yardım sağlanması da dahil olmak üzere, yardımcı olmaya hazır olduğunu yineledi" denildi.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ DEVAM EDECEK
Açıklamada, "Liderler, ikili iş birliğinin geliştirilmesine yönelik geniş bir gündemin şekillendirilmesi amacıyla bu tür temasların sürdürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Görüşme yapıcı bir havada geçmiştir" denildi.