'Savaş', 'işgal', 'istila' ve 'saldırı' gibi kelimelerin yasaklandığı Rusya'da, Kremlin'in medyadaki sesleri bir kez daha açık şekilde nükleer savaştan söz etti.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'deki programın sunucusu Vladimir Solovyov, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya uzun menzilli silah göndermesine Rusya'nın nükleer silah kullanarak karşılık vermesini istedi.

'Putin'in sesi' olarak bilinen Solovyov, Ukrayna'ya ulaşacak silahların Rus topraklarını vurma ihtimali bulunduğunu savundu ve söz konusu adımın Batılı ülkelerle Rusya arasında bir nükleer savaş başlatabileceğini ileri sürdü.

NATO'nun sevk ettiği silahlarla Ukrayna'nın Rusya'ya ait bir nükleer santrali vurabileceğini iddia eden Rus yorumcu, bir nükleer savaşın başlaması halinde yalnızca Baykal Gölü'ndeki birkaç mutasyona uğramış canlının hayatta kalacağını söyledi.

Programda konuşan bir başka siyasi analist Vitaly Tretyakov, bir nükleer savaş çıkmasından mutluluk duyacağını söyleyerek şok etkisi yarattı. Rusya'nın kaderinde benzer bir felaket olduğunu savunan Tretyakov, gençler dışında herkesin mutlu olması gerektiğini ileri sürdü: "Biz sonunda geldik. Bu bizim son ve nihai savaşımız."