Dünya

Putin Kuzey Kore'de; çok kutuplu bir dünyanın inşasını hızlandıracak ziyaret

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 24 yıl sonra ilk kez Kuzey Kore’de... Rusya'nın büyük müttefiki Kuzey Kore bu ziyareti "yeni, çok kutuplu bir dünyanın inşasını hızlandıracak bir araç" olarak duyurdu.

Abone Ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 yıl aradan sonra Kuzey Kore’ye resmi ziyarette bulundu.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pyongyang’a ulaştı. Ziyaret, Kore Halk Cumhuriyeti Başkanı Kim Jong Un’un daveti üzerine gerçekleşti. Kuzey Kore Başkanı Kim Jong Un, Pyongyang Havaalanı’nda Vladimir Putin’i şahsen karşıladı” denildi.

Pyongyang, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında kullandığı balistik füzeleri ve top mermilerini sağlamakla suçlanıyor.

ÇOK KUTUPLU DÜNYANIN İNŞASI

Putin ve Kim’in yarın bir araya geleceği, bazı anlaşmalar imzalayacağı ve ardından ortak basın toplantısı gerçekleştireceği aktarıldı.

Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA, ülkelerin ortaklığının "yeni, çok kutuplu bir dünyanın inşasını hızlandıracak bir araç" olduğunu bildirdi.

Putin'in ziyaretinin dostluk ve birliğin yenilmezliğini ve dayanıklılığını gösterdiği öne sürüldü.

KUZEY KORE MÜTTEFİK

Vladimir Putin görüşmenin basına açık kısmında, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilere değinerek, "Rusya ve Kuzey Kore, yıllardır sağlam dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri ile birbirine bağlı. Ülkelerimiz arasındaki etkileşim eşitlik ve birbirimizin çıkarlarına karşılıklı saygı ilkelerine dayanıyor. Ukrayna meselesi dahil olmak üzere Rus politikasına yönelik tutarlı ve değişmez desteğinize değer veriyoruz. Burada, ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya yıllardır dayatmaya çalıştığı hegemonik ve yayılmacılık politikasına karşı mücadelemizi kastediyorum" diye konuştu.

Putin, Kuzey Kore lideri Kim'i Moskova'ya davet etti.

Rumen Taraftarlardan Ukrayna Maçında "Putin!" Sloganı Rumen Taraftarlardan Ukrayna Maçında "Putin!" Sloganı