PTT aracılığıyla annelere 3700 TL destek verileceği iddiaları, son günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Yardıma ihtiyacı olan annelere 3700 TL destek verileceği yönündeki haberlerin kaynağını araştıran vatandaşlar, bu yardımın doğru olup olmadığını ve başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerçekten böyle bir yardım yapacak mı? İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

PTT Annelere 3700 TL Yardımı Var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, PTT aracılığıyla annelere 3700 TL yardım yapacağı yönündeki iddialar, sosyal medyada gündeme geldi. Ancak, Bakanlık tarafından bu konuda yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla, PTT aracılığıyla böyle bir yardım başvurusu şu an için söz konusu değil. Sosyal medyada dolaşan bu iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mevcut sosyal yardımları ise yıllardır devam eden farklı ödemelerle sınırlı kalmaktadır.

SGK'nin Yürüttüğü AB Projesiyle 7 Bin Anneye 325 Avro Destek

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde çalışan annelere yönelik yeni bir destek paketini müjdeledi. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında, Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro (yaklaşık 11.339 TL) destek verileceğini açıkladı.

Altın fiyatları ne oldu? 7 Eylül 2024 güncel altın fiyatları kaç TL? Altın fiyatları ne oldu? 7 Eylül 2024 güncel altın fiyatları kaç TL?

Bu projeyle, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek ve annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamak hedefleniyor. Projenin ikinci dönemi için başvuruların başladığı da duyuruldu.

PTT aracılığıyla annelere 3700 TL yardım yapılacağına dair iddialar şu an için gerçeği yansıtmıyor. Ancak, SGK tarafından yürütülen AB destekli projeyle, çalışan annelere önemli bir destek sağlanıyor. Bu tür yardımlardan faydalanmak isteyen annelerin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve SGK'nın resmi duyurularını takip etmeleri önem taşıyor.

Editör: Elif Erbay