Dünya

Prenses Kate aylar sonra göründü

Beş ay aradan sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıkan Galler Prensesi Kate Middleton, çocuklarıyla birlikte İngiltere'nin resmi doğum günü kutlamalarında görüntülendi.

Abone Ol

İngiliz monarşisinin her yıl Haziran ayında gerçekleştirilen resmi doğum günü kutlamaları başladı. Bu yılki kutlamalarda gözler, Prenses Kate Middleton'ın üzerinde oldu. Kanser olduğunu açıkladıktan sonra kamuoyundan uzak kalan Prenses, uzun bir aradan sonra ilk kez bu etkinliğe katılarak dikkatleri üzerine çekti.

Prenses Kate, eşi Prens William ve üç çocuğuyla birlikte Buckingham Sarayı'na geldi. Kutlamalar sırasında Prenses, çocuklarıyla birlikte at arabasında görüntülendi. Caddeleri dolduran kalabalık, at arabası geçerken el sallayarak ve tezahüratlar yaparak Prenses'e destek verdi.

Prenses Kate, tören öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu hafta sonu ailemle İngiltere'nin resmi doğum günü törenine ve yaz boyunca birkaç resmi etkinliğe katılmayı dört gözle bekliyorum. Ancak henüz tehlikenin geçmediğini de biliyorum" dedi. İyileşmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Prenses, sağlığına kavuşma sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Buckingham Sarayı Sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kral, Prenses'in yarınki etkinliğe katılmasından mutluluk duyuyor ve yarının tüm detaylarını sabırsızlıkla bekliyor" ifadelerini kullandı.