Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Beyrut'u hedef alan İsrail saldırısına karşı sert bir misilleme yapacaklarını duyurdu.

Kasım, İsrail'in 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in cenaze töreninde yaptığı açıklamada, Akil'in Hizbullah'ın elit birliği Rıdvan Gücü'nün kurucusu olduğunu vurguladı ve onu "Kudüs ve Filistin şehidi" olarak nitelendirdi.

Kasım, Hizbullah'ın İsrail'e nasıl yanıt vereceğini açıklamayı reddederek, örgütün "Açık Hesap Savaşı" olarak nitelendirdiği yeni bir döneme girdiğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in son saldırılarının sonuçlarının ağır olacağını ve İsrail'i "dehşet içinde bırakacaklarını" söyledi.

Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyinden başka bölgelere göç edenlerin geri dönmesine izin vermeyeceklerini belirten Kasım, Lübnan'ın İsrail'e karşı direnişinin Gazze'deki savaş sona erene kadar devam edeceğini söyledi. İsrail'in kuzeyinden daha fazla göç yaşanacağını öngören Kasım, "Gazze Şeridi'ndeki savaşı durdurun" çağrısında bulundu.

Esad, Suriye'de 'genel af' ilan etti Esad, Suriye'de 'genel af' ilan etti

"'Açık Hesap Savaşı'na girdik"

Kasım, Hizbullah'ın her türlü askeri senaryoya hazır olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Saldırıya nasıl karşılık vereceğimizi açıklamayacağız, ünvanı 'Açık Hesap Savaşı' olan yeni bir aşamaya girdik. Hizbullah'ın, hazırladığı planlarla İsrail dehşetten ölecek.

Editör: Ömer Göyce