İngiliz kraliyet ailesinin asi prensi Harry, Kraliçe'nin ölüm yıldönümü öncesinde eşi Meghan olmadan Londra'ya dönüp ilk kez halkın önüne çıktı. Eşiyle ayrı zaman geçirdiği dedikoduları ayyuka çıkan Prens Harry, Londra'ya tek başına yaptığı geziyle WellChild Ödülleri'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Harry büyükannesi hakkında konuşurken duygulandı.

38 yaşındaki Sussex Dükü, Kraliçe'nin ölüm yıldönümünden bir gün önce Perşembe günü WellChild ödülleri için ABD'deki evinden başkente uçtu. Harry'ye yakın bir kaynak, önümüzdeki hafta Düsseldorf'ta düzenlenecek Invictus Oyunları'na Meghan ile katılacak olan Harry'nin yoğun bir hafta öncesinde Londra'da yalnız olmasından dolayı üzgün olduğunu söyledi. 

GEÇEN SENE KATILAMAMIŞTI

Ödüllerde yaptığı konuşmada Harry, Kraliçe'nin ölümünün üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlatıp şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi geçen yıl anneannemin vefat etmesi nedeniyle ödüllere katılamamıştım. Muhtemelen sizin de bildiğiniz gibi, ona gitmek yerine yine de size gelmem konusunda ısrar eden ilk kişi o olurdu. İşte bu yüzden tam olarak ölümünün birinci yılında bu gece aramızda olduğunu biliyorum." 

Harry, 15 yıldır kar amacı gütmeyen hayır kurumunun patronu ve hayır kurumunun kazananları ve aileleriyle Hurlingham Club'da vakit geçirmesi bekleniyor. Ancak Harry Londra'da olduğu sürece, prensin kendi İngiliz ailesiyle herhangi bir zaman geçirmesi beklenmiyor; saraydan biri, babası Charles'ın oğlunu görecek vakti olmadığını iddia ediyor.

Aynı kaynağa göre Harry ve erkek kardeşinin yakın zamanda yeniden bir araya gelmesi de pek mümkün görünmüyor. Prens William'ın Sussex Dükü ile aylardır temas halinde olduğu düşünülmüyor. 

Harry'nin Birleşik Krallık ziyareti, Kraliçe'nin bir yıl önceki ölüm yıldönümüne denk geldi. Kraliçe geçen yıl 8 Eylül'de hayatını kaybetmişti.  Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın Balmoral'da aileleriyle birlikte bu dokunaklı yıldönümünü geçirmeleri bekleniyor. Harry'nin aile toplantısı için İskoçya'ya gitmesi beklenmiyor.