Son günlerde polise yapılan saldırılar artmaya başladı. Son saldırı haberi ise Konya’dan geldi.  Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre bir kişinin sinir krizi geçirdiği ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüpheli şahıs olay yerine giden polis ekiplerine bıçakla saldırdı.

Olayda bir polis memuru sırtından bıçakladı. Şüpheli ise vurularak etkisiz hale getirilirken, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralı polis, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumunun ağır olduğu öğrenilen yaralı polis memurunun acil olarak ameliyata alınacağı ve çok sayıda polis memurunun kan vermek için hastaneye gönderildiği öğrenildi. Etkisiz hale getirilen şüpheli de hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP lideri Özel, terör hükümlüsü Demirtaş'ı ziyaret edecek CHP lideri Özel, terör hükümlüsü Demirtaş'ı ziyaret edecek

Bakan Yerlikaya: Polis kardeşime acil şifalar diliyorum

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Selçuklu ilçesinde sinir krizi geçiren bir hastanın polis ekibine saldırması sonucunda bir polis memurunun ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Konya’nın Selçuklu ilçesinde yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yerlikaya, “Bu sabah saat 10.30 sıralarında Konya Selçuklu ilçemizde sinir krizi geçiren bir hasta ile ilgili olarak 112 Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine olay yerine ivedilikle polis ekiplerimiz sevk edilmiştir. 29 yaşındaki E. K. adlı şahıs kontrol altına alınmaya çalışılırken çıkan arbedede görevli Kahraman Polisimiz Mustafa Topuz aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Söz konusu şahıs yaralı olarak suç aletiyle birlikte yakalanmış ve hastanede gözaltında tutulmaktadır. Yaşanan olaydan büyük bir üzüntü duydum. Emniyet güçlerimiz gece gündüz demeden alınan her ihbara canları pahasına koşmaktadır. Kahraman güvenlik güçlerimizin her birine Aziz Milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Polis kardeşime acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Yasin Paşalı