Davaya konu olan olay, 2 Haziran 2023 tarihinde Polat çiftinin komşularıyla yaşadığı park yeri tartışması sonucu patlak vermişti. Tartışma büyümüş ve karşı taraf, komşular M.S.A. ve E.A., Polat çiftinden şikayetçi olmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat için toplamda 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise 11 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Mahkeme düşürme ve beraat kararları verdi

Karar duruşmasına sanıklar katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu. Müşteki avukatları ise davanın düşmesi yönünde talepte bulundu. Yapılan açıklamada, "Taraflar uzlaşmışlardır, şikayetçi değiliz" denildi. Mahkeme, müştekilerin şikayetini geri çekmesi ve suçların şikayete bağlı olması nedeniyle Dilan Polat’ın tüm suçlardan beraatine hükmetti.

Asuman Dabak estetik iddialarına yanıt verdi! Asuman Dabak estetik iddialarına yanıt verdi!

Engin Polat’a ihlal suçundan hapis cezası

Sanık Engin Polat hakkında ise daha farklı bir karar verildi. Mahkeme, Engin Polat’ın "Birden fazla kişiyle gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal" suçunu işlediğine hükmederek, Polat’a 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Ancak bu ceza ertelendi ve Engin Polat’ın 2 yıl boyunca denetim altında tutulmasına karar verildi.

Sonuç olarak, Polat çifti hakkında açılan davalar uzlaşma yoluyla büyük ölçüde düşerken, Engin Polat konut dokunulmazlığı ihlal suçundan ceza aldı ancak cezası ertelendi.

Editör: Elif Erbay