ABD'nin önde gelen Kongre üyelerinden ve önceki Temsilciler Meclisi Başkanı olan Pelosi, İrlanda'daki bir televizyon röportajında Gazze'deki son durumu değerlendirdi.

Pelosi, ABD'nin İsrail'in güvenliğine kesinlikle bağlı olduğunu belirtirken, Netanyahu'nun yöntemlerine 7 Ekim 2023'ten sonra katılmadıklarını vurguladı.

"İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz. Ancak Netanyahu'nun politikalarını ve uygulamalarını reddediyoruz. Yapılanlar korkunç, Netanyahu'nun yanıtı daha da kötü olamazdı." diyen Pelosi, Gazze'deki yıkımın büyüklüğüne dikkat çekti.

Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu Kolombiya'da milyonlarca mermi ve binlerce el bombası kayboldu

Pelosi,

"Netanyahu istifa etmeli, sonuçta sorumluluk ona ait." yorumunda bulunarak, Kongre'de İsrail'in çıkarlarını her zaman savunduğunu ancak mevcut durumun açık olduğunu ifade etti.

Pelosi'den Netanyahu'ya İstifa çağrısı

Netanyahu'yu, iki devletli çözümün önünde bir engel olarak suçlayan Pelosi,

"Barıştan mı kaçıyor yoksa sadece barışı mı istemiyor bilmiyorum, ancak yıllardır iki devletli çözümün önünde engel oluyor." dedi.

ABD Temsilciler Meclisi son olarak İsrail'e 26 milyar dolarlık yeni bir yardım paketini onaylarken, Pelosi de bu pakete "evet" oyu verenler arasında yer aldı.

Bu paketin bu hafta Senato'da ele alınması ve kabul edilmesi bekleniyor. ABD Başkanı Joe Biden, paketi masasına geldiğinde, içinde Ukrayna ve Tayvan'a da yardımın bulunduğu toplam 95 milyar dolarlık paketi hemen imzalayacağını açıklamıştı.