E-bilet sistemiyle ilgili olarak TFF ve Kulüpler Birliği’nin aldığı yeni karar ortaya çıktı. Ajansspor’un duyurduğuna göre, TFF ve Kulüpler Birliği, son zamanlarda yaptıkları toplantıda e-bilet konusunu ele aldılar ve Passolig ile anlaşmayı yenilememe kararı verdiler.

Aktif Bank ile sözleşme uzatılmayacak

TFF ve Kulüpler Birliği, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig’de e-bilet hizmeti veren Aktifbank ile olan sözleşmeyi sezon sonunda sonlandırma konusunda hemfikir oldular. Passolig ile yapılan sözleşme bu sezon bitiminde sona erecek. TFF, Aktifbank’ın talep edebileceği tazminatın ödenmesi için kulüplere taahhütname imzalattı.

Ali Koç talepte bulunmuştu

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, sezon başında Trendyol Süper Lig fikstür çekimi sırasında konuşma yaparak Passolig konusunu gündeme taşımıştı. Koç, “Passolig hepimizi yoruyor, taraftarları uzaklaştırıyor” demişti. Koç, Passolig ihalesi için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye de çağrıda bulunmuştu. Başkan Ali Koç’un Passolig’in yerine kulüplere daha fazla gelir sağlayacak bir model üzerinde çalışma yaptırdığı belirtildi.

Kulüpler Birliği açıklama yaptı

Kulüpler Birliği Vakfı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Francisco Montero'dan Sergen Yalçın ve Arda Güler sözleri Francisco Montero'dan Sergen Yalçın ve Arda Güler sözleri

"6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 5.11 Maddesinin b bendi uyarınca elektronik kart ile elektronik kart kapsamında satışı gerçekleştirilen biletlerin basım, satış ve dağıtımına ilişkin yerel uygulamalar kulüpler tarafından gerçekleştirilir.

Kulüplerimiz, önümüzdeki dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu anlaşacakları firmalar ile gerçekleştirmek kanaatindedir.

Bu doğrultuda bilet satış organizasyonu ve teknik altyapı kabiliyetini haiz firmalar ile görüşme kararı alınmıştır.

Kulüplerimizin bilet satış organizasyonuna talip olacak firmaların Kulüpler Birliği Vakfı'na başvurularını [email protected] adresine iletmeleri rica olunur.

Saygılarımızla"